Are you kidding me?

catiescolumn-areyoukiddingme

Je hebt van die momenten, je hebt van die dagen.. Je komt met je mandje vol met boodschappen bij de kassa’s en je oog valt op die ene korte rij. Een pinkassa. Prima, want dat ben je toch al van plan. Terwijl je je boodschappen netjes uitstalt op de lopende band zoek je tegelijkertijd je Bonuskaart en pinpas op. Zo, jij bent goed voorbereid. Wanneer je aan de beurt bent en al jouw boodschappen gescand zijn zeg je beleefd “Ik zou graag willen pinnen”. Op hetzelfde moment dat de caissière je die blik toewerpt realiseer je je dat jouw beleefdheid in dit geval wel heel misplaatst is. Pinnen. Ja, daarom sta je bij de pinkassa.

Met je tassen vol boodschappen strompel je door de stad op weg naar het ondergrondse systeem van tunnels en vervoerswagens dat we metro’s noemen. Met de metro ben je zo op je eindbestemming, maar door al het staan en sjouwen heeft je energie niveau er wel onder geleden. In een horde van mede reizigers loop je richting de uitgang. De roltrap, dat is je redding. Ondanks dat de horde mensen voor en naast je sportief de trap neemt kies jij voor de roltrap. Wat nou eenheidsworstengedrag?

Je eerste zelfverzekerde stap op de roltrap is gezet wanneer je in een kwart van een seconde realiseert dat hij niet werkt. Je redding, de roltrap, is defect. Waarom ook niet… De keuze is gemaakt, terugkeren is geen optie meer. Je ziet de horde medereizigers kijken en je hoort ze denken ‘Hoe gaat ze dat oplossen?’ Met je tassen vol boodschappen bijt je door en beklim je de trap die net iets te grote treden heeft om dat op een charmante manier te doen.

Gelukkig is het einde in zicht want je bent bijna thuis. Het leed is geleden. Denk je. Je gooit je sleutels in het bakje bij de voordeur, laat je tassen op de grond zakken, hangt je jas netjes aan de kapstok en begint vol goede moed aan het uitpakken van de boodschappen. De ideale gelegenheid voor het volgende are you kidding me moment. Je bent een boodschap vergeten, je hebt het verkeerde meegenomen, een zak bloem is opengescheurd in je tas of een tomaat is geplet. Je hebt van die momenten, je hebt van die dagen… vul het zelf maar aan.

Advertenties

2 gedachtes over “Are you kidding me?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s