Groen in huis maakt je vrolijker!

Herken je dit? Dat je ergens zo enthousiast over kan zijn dat je het met iedereen wil delen. Fijn dat ik een blog heb, want ik heb vandaag zo’n momentje! Toen ik een paar maanden geleden verhuisde van mijn studentenkamer naar een eigen appartement was ik bang dat het niet aan zou voelen als thuis, als een plaats waar ik echt kan ontspannen, waar ik me fijn voel. Voor mij, als gevoelsmens, is de ruimte waarin ik ben (en dan bedoel ik zowel esthetisch als de fysieke ruimte) namelijk erg belangrijk.

catiemccartney-plant-1

Het fijne aan mijn appartement is de hoeveelheid ruimte die ik heb en de grote ramen die mijn kamers licht maken. Natuurlijk helpt het als je je inrichting afstemt op hoe je je wilt voelen (geïnspireerd raken, rustig en ontspannen) en wat je mooi vindt, maar er is nog een manier om je happier te laten voelen in je huis. Planten, groen, een beetje natuur in huis.

catiemccartney-plant-3

Echt waar! Nu kan ik niet ontkennen dat ik een groot zwak heb voor cactussen, maar andere planten, of ze nu nep of echt zijn maken mijn huis echt een stukje vrolijker. Naast mijn cactussen heb ik twee grote nep planten van IKEA (hier kan je hele geloofwaardige nep planten vinden!), een hangende plant, een muntplant, een sanseveria, wat kersenbloesem takken en wanneer mogelijk een verse bos bloemen. De combinatie van iets kleurigs, iets levendigs en iets fris in huis maakt planten en bloemen zo fijn. Dus hierbij mijn tip voor jou; als je nog geen groen in huis hebt, ga naar de markt, de bloemenwinkel of de tuin van je ouders en sla je slag!

Advertenties

2 gedachtes over “Groen in huis maakt je vrolijker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s